ULRIKKE REED FINDENEGG

Kamerkoor SJANTON

“Bleib bei uns"

1 april 2017 | 20:15 uur

2 april 2017 | 15:00 uur!

Tuindorpkerk, Prof. Suringarlaan 1, Utrecht

 

Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via www.sjanton.nl en bij leden.

Dit is geen traditioneel passieprogramma zoals het in heel Nederland in maart/april wordt uitgevoerd. Het is wel een programma waar de muziek en teksten een vergelijkbare sfeer van toenemend verdriet en verlatenheid oproepen.

Centraal in het programma staat het Stabat Mater van de Tsjechische barokcomponist Frantisek Tuma. De beroemde tekst op Maria in haar smart om de gekruisigde Jezus, is voor vele componisten een inspiratiebron geweest, zo ook voor Tuma die daar zelfs vijf prachtige composities op schreef.

Het bijbelvers “Selig sind die Toten” (Zalig zijn de doden) komt voor in het slotdeel van Johannes Brahms' Ein deutsches Requiem, waar het als het ware een echo vormt met het openingsdeel “Selig sind, die da Leid tragen”. Zij die lijden moeten worden getroost, en die troost wordt in het laatste deel concreet gemaakt: zij die sterven in de Heer zijn zalig, zij mogen uitrusten van hun werk en het eeuwig leven deelachtig zijn. Kamerkoor Sjanton voert een van de bekendere en vroegste versies van “Selig sind die Toten” uit in een zesstemmig motet van Heinrich Schütz (1585 -1672), opgenomen in diens bundel Geistliche Chormusik uit 1648.

Deze twee prachtige werken worden aangevuld met koralen van J.S. Bach en motetten van de tijdgenoot van Schütz, Johann Hermann Schein (1586 - 1630). Als contrast wordt het geheel omlijst met enkele romantische werken van Joseph Rheinberger (1839 - 1901) en Charles Villiers Stanford (1852-1924).

Organist Timan Gey en celliste Maaike Roelofs verlenen hun medewerking aan dit programma.

Volg Sjanton ook op fb.com/kamerkoor.sjanton

Vrouwenkoor NORDLYS

"Vinteräng "- Winterweiland

18 maart 2017

Engelse Kerk, Begijnhof 48, 1012 WW Amsterdam

kijk op http://www.vrouwenkoornordlys.nl voor meer info

26 maart 2017

optreden met Nederlands Kamerkoor,

Tivoli Vredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

Informatie en bestellen kaarten: https://www.tivolivredenburg.nl/nl/agenda/detail/4835/Via_Crucis_Reinbert_de_Leeuw


Bij ons winterconcert zouden we warme dekens en “gløgg” (Scandinavische glühwein) moeten uitdelen aan het publiek, aangezien ons programma vallende sneeuw, woeste landschappen, gure wind en krakend ijs belooft. Geïnspireerd door een van de mooiste elementen van de natuur, dalende sneeuwkristallen en hun zachte en steeds verschillende vormen, heeft de Canadese componist en schrijver R. Murray Schafer het intrigerende werk Snowforms voor vrouwenstemmen gemaakt. Dit werk klinkt naast Lars Erik Larsson Vinteräng (Winter weilanden), Lauluja Merelta met Liederen van de zee, Op.33, van de Finse Aulis Sallinen en het wereldberoemde stuk Eatnemen Vuelie van de Noorse (zuid- Sami) componist Frode Fjellheim, bekend uit de animatiefilm Frozen.  Laat u meevoeren langs ijzige kou en stille scheppingspracht…

Vocaal Ensemble OTTAVA

Gepland concert

12 november 2017

NADERE INFORMATIE VOLGT SNEL.

www.kamerkoorottava.nl

Kamerkoor SJANTON

LUSTRUMCONCERT

9 december 2017

10 december 2017

Geertekerk, Utrecht

 

NADERE INFORMATIE VOLGT SNEL.

Durante/Bach - Miss in C klein BWV/anh 26

Johann Christian Bach - Magnificat a 4 E22

Knut Nystedt - Immortal Bach

Vivaldi - Gloria in D, RV 589

Drie stukken hebben een verwijzing naar Johann Sebastian Bach. Johann Christian Bach is een van de zonen, de Noorse componist Knut Nystedt vertegenwoordigt hoe Bach nog altijd de inspiratiebron is voor moderne componisten. De mis van Durante is lang aan Bach toegeschreven. Hij heeft de oorspronkelijke versie van Durante waarschijnlijk bewerkt. Bach kopieerde voor eigen gebruik een groot aantal werken van andere componisten, waarbij hij vaak naliet de naam van de oorspronkelijke componist te vermelden. De Napolitaanse componist Francesco Durante (1684 - 1755) is een tijdgenoot van de onbetwiste koning van de 18de-eeuwse Italiaanse muziek, de Venetiaanse componist Antonio Lucio Vivaldi (1678 – 1741). Van hem wordt het bekende Gloria gezongen. Kortom, een imposant programma dat precies past bij 30 jaar Kamerkoor Sjanton.

Volg Sjanton ook op fb.com/kamerkoor.sjanton

Ulrikke Reed Findenegg: 0031630120790 urfindenegg@online.nl

2012 -  2015  ©  Lies van den Berg | ontwerpstudiogroot.nl