ULRIKKE REED FINDENEGG

 

Kamerkoor SJANTON, Utrecht

“Listen to the lambs"

16 maart 2019, 20:15 uur

17 maart 2019, 15:00 uur

Josephkerk, Draaiweg 44, Utrecht

m.m.v.

Patricia Gonçalves, sopraan

Karolina Hartman, mezzo-sopraan

Erik Janse, tenor

Yonathan van den Brink, bas

Intense gevoelens vormen de rode draad in dit contrastrijke programma waarin we muziek op Bijbelse teksten combineren met Afro-Amerikaanse spirituals. Psalmen, gezangen en gebeden vormen de schatkamer van het christelijk geloof en zijn al heel lang een inspiratiebron voor vele componisten. De teksten beschrijven gevoelens van zowel diepe vertwijfeling en angst voor Godsverlatenheid als devoot geluk en jubelende Godsverering. Deze combinatie vinden we ook terug bij de spirituals. Kom luisteren naar ons concert vol vreugde én smart! Werken van Pärt, Mendelssohn, Tippet, Hogan, Dett, Bach, Lawson, Luboff.

“They are at rest"

2 november 2019, 20:15 uur

30 november 2019, 15:00 uur

locatie nader te bepalen

Concertprogramma “They are at rest” met het Requiem van Rheinberger, het Agnus Dei van Egil Hovland, Brahms, Elgar en Tavener.

Amuse Vocale en Kamerkoor Ottava, Amsterdam, Almere

“The Fruits of silence"

9 februari 2019, 20:00 uur

Goede Rede, Almere Haven

10 februari 2019, 15:30 uur

Oranjekerk, Amsterdam

Voor dit programma hebben het Almeerse koor Amuse Vocale en het Amsterdamse kamerkoor Ottava hun krachten gebundeld en hun stemmen verenigd. De twee koren zullen in het programma The Fruit of Silence bekende en onbekende koormuziek ten horen brengen. In één van zijn koorstukken citeert Philip Glass de woorden van Leonard Cohen: “There are some men who should have mountains to bear their names to time.” Het is alsof hij naar twee andere componisten in ons programma verwijst: Johan Sebastian Bach (1685 - 1750) en Arvo Pärt (1935-). Ongestoord door hun roem en de invloed die hun muziek op de wereld, lijken beiden het heilige en goddelijke in hun koormuziek te willen vangen. Waar Bach een beroep doet op de meest ingewikkelde weefsels om harmonieën te creëren, ademt Arvo Pärt’s koormuziek een tijdloze, toegankelijke schoonheid waarin eenvoud en stilte even belangrijk is als elk geluid. Werken van Bach en Pärt worden omlijst met muziek van hun voorgangers en tijdgenoten; onder andere Judith Weir en Peteris Vasks.

Een voor Twaalf, Nijmegen

22 juni 2019

23 juni 2019

Locaties en tijden nader te bepalen

“Orpheus with his lute made trees and the mountain tops that freeze bow themselves when he did sing…” “…In sweet music is such art, killing care and grief of heart, fall asleep, or hearing, die.

In het bovenstaande gedicht (W. Shakespeare) lees je dat Orpheus, in staat was om de natuur te buigen en "een blijvende lente" te creëren met zijn zang. Met zijn betoverende melodieën, liet hij niemand onberoerd. Zelfs het tumult van de "golven van de zee" werd verstild door de zachte tonen van zijn luit. Hij was zelfs in staat om gekwelde harten te genezen met zijn muziek. De schoonheid van zijn liedjes relativeerde de problemen van zijn luisteraars en suste een aantal gevechten helemaal. Het concertprogramma met Een voor Twaalf is geïnspireerd op dit gedicht en de mythische figuur Orpheus. Het is een bruisend programma vol met alles wat koormuziek te bieden heeft, sterk verbonden met de tekst en onderliggende emoties. Kortom koormuziek om van betoverd te worden!

Vrouwenkoor NORDLYS, Amsterdam

 

"Sound & Silence"

 

23 november 2019, 20:15 uur

Waalse Kerk, Amsterdam in de serie Couleur Vocale

8 december 2019

De Goede Rede, Almere

Ons elfde programma voeren we uit in 2019. Het heet Sound & Silence. Zoals altijd zet Nordlys de schijnwerpers op in Nederland veelal nog niet gehoorde, hedendaagse koormuziek. In dit programma staat een bijzondere bezetting centraal. Knut Nystedt's Suoni (Sound) en de Winter Cantate nr. 2 van Vincent Persichetti zijn allebei geschreven voor vrouwenkoor, fluit en marimba. Ook zingen we het werk Little Tree (voor vrouwenkoor en marimba) van Judith Weir. Deze stukken worden aangevuld met o.a. een selectie uit Elementer van Bjørn Kruse, Ademtocht van Ymkje de Boer en Silence van Kevin Memley. Het wordt, kortom, een oorstrelend programma.

kijk op http://www.vrouwenkoornordlys.nl voor meer informatie.

 

Ulrikke Reed Findenegg: 0031630120790 urfindenegg@online.nl

2012 -  2019  ©  Lies van den Berg | ontwerpstudiogroot.nl